Тя остана втора на балотажа в София

Очаква се днес или най-късно утре от екипа на Ваня Григорова да внесат документи, с които да оспорят резултатите от вота в столицата. При 100% обработени данни от протоколите, Григорова остава на втора позиция след Васил Терзиев, като разликата между двамата е под 5000 хиляди гласа.

Терзиев даде заявка за прозрачно управление, Григорова ще обжалва балотажа (ОБЗОР)

В момента в щаба на Ваня Григорова юристите подготвят жалбата, която да внесат в съда. По думите им са открили различни изборни нарушения.

В момента разглеждат различни протоколи, в които имало несъответствие, като смятат, че недействителните гласове може да са над 5000, което пък да промени изборните резултати в София.
 
Едва тогава ще внесат жалбата в съда, който трябва да реши дали има необходимост от касиране на изборите.
 
Срокът за подаване на жалбата е 7 дни до понеделник. Юристите смятат, че дотогава ще успеят да подготвят жалбата.

„Правим пълна проверка на всички над 1600 протокола. Имаме множество протоколи, които са празни. Т.е. в графата, в която трябва да са отразени данните за гласовете, подадени за двамата кандидати, няма написано никакво число. Това, което виждаме, че е качено на сайта на ЦИК, са съответно някакви резултати. Казвам някакви резултати, защото ние не можем да направим сравнение дали това са действителни резултати”, каза Диана Тонова, юрист, общински съветник от „БСП за България”.

36,87%  е била избирателната активност на балотажа, сочат официалните данни.