Похитителите са задържани преди дни

Отвлякоха и пребиха по погрешка мъж от Разградско. На 2 ноември вечерта четирима маскирани и въоръжени нахлули в къщата на 52-годишната жертва в село Хърсово. Побоят е извършен пред очите на 13-годишната дъщеря на мъжа. След това го отвлекли с автомобил, а по-късно го изхвърлили край пътя.

Похитителите са задържани преди дни. При обиски в домовете и колите им са намерени газови пистолети, въздушна пушка и сигнална полицейска лампа. Двама души са в ареста, а други двама са с по-лека мярка.

Как властите в Хавай реагираха след погрешно изпратен сигнал за ядрена атака през 2018-а

Според прокуратурата в Разград, нападателите търсели друг мъж от Хърсово и разбрали, че са сбъркали адреса едва след нападението. "Започват да го бият, като целта им е да го принудят да даде тази сума, били са с пистолети, пушка, млади мъже около 30-годишни. Отвлекли са го, направили опит да отвлекат и доведената му дъщеря и едва тогава, когато установяват,че са в грешка, буквално го изхвърлят от джипа си. Наказанията са много тежки - за грабежа от 5 до 15 години лишиване от свобода, за отвличането от 7 до 15", съобщи Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград.