Случилото се станало пред очите на 13-годишната дъщеря на мъжа

Отвлякоха и пребиха по погрешка мъж от Разградско. На 2 ноември вечерта четирима маскирани и въоръжени нахлули в къщата на 52-годишната жертва в село Хърсово. Побоят е извършен пред очите на 13-годишната дъщеря на мъжа. След това нападателите го отвлекли с автомобил, а по-късно го изхвърлили край пътя.

Отвлякоха и пребиха по грешка мъж от Разградско

Грешката станала заради подвеждащи GPS координати. Маскираните мъже търсили друг човек от селото, който по тяхна информация разполагал със сума от 3000 лв. Мъжете, които отвлекли невинната жертва, били четирима. В колата обаче случайно се оказал и пети човек, който бил пиян. Той обаче станал свидетел на случилото се и дал обяснения в полицията.

Пребитият мъж вече е изписан и няма опасност за живота му. Челюстта му обаче е счупена, разкри окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Похитителите са задържани преди дни. При обиски в домовете и колите им са намерени газови пистолети, въздушна пушка и сигнална полицейска лампа. Двама от тях са с постоянна мярка „задържане под стража”, а другите двама – с „подписка”. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат до 15 години лишаване от свобода и за въоръжения грабеж, и за отвличането.

Повече гледайте във видеото.