Той заяви, че до края на деня ще бъдат изпратени покани до общинските съветници на всички представени формации

Оптимист съм, че до 30 ноември ще намерим решение, което работи, за да може да се задвижи работата на Общинския съвет и да може да има резултати за гражданите. Това каза пред журналисти кметът на София Васил Терзиев относно избора на председател на Столичния общински съвет.

Столичният общински съвет остава без председател

Терзиев заяви, че до края на деня ще бъдат изпратени покани до общинските съветници на всички представени формации. „Продължаваме отворения диалог, който искаме да водим с всички. Целта е да си говорим има ли как да отблокираме работа на общинския съвет и върху политиките, които движат града ни и трябва да залегнат в бюджета”, посочи той.

Терзиев: Надявам се да се обединим около политики в полза на гражданите

Столичният кмет отбеляза, че изборите са свършили и трябва да се работи за гражданите. Той заяви, че още по време на предизборната кампания са говорили за нуждата от принципен подход. „При нашата администрация няма да има различно третиране, на който и да било районен кмет, независимо от коя политическа партия е. Ние ще търсим ясни правила, тези хора да имат възможност да свършат най-добрата работа за тези, които са ги избрали, което включва и децентрализация в рамките на София”, каза още Терзиев.

Източник: Елена Николова, БТА