Гадателката отрича това да е вярно

Тази седмица в рубриката "По следите" Вероника Димитрова разказва историята на мъж, който твърди, че е дал 142 000 лв. на ясновидка за разваляне на черни магии. По думите му изчистването струва 1000 лв., като първоначално трябва да се направят три процедури. Така, автоматично първата такса става 3000 лв. Мъжът поясни, че направата на бяла магия му струвала 6000 лв. За да плати услугите, дал всичките си спестявания и изтеглил няколко кредита.  

Мария Асенова от София се представя за топ феноменът на България, който никога не греши. По думите ѝ петричката пророчица Ванга я провъзгласила за ясновидка и неин заместник. Освен, че гадае, жената твърди, че има дарбата и да лекува. Предлага всякакви услуги - от изчистване на негативна енергия до лечение на алкохолизъм.

През есента на есента на 2022 г. млад мъж от град в Северна България търси помощ от ясновидката за проблеми в работата и личния си живот. Намира сайта на Мария Асенова в интернет.

„Когато отидох в офиса ѝ, започна да ми гледа. Каза, че имам магии от бивши приятелки. Развалянето на всяка една магия е 1000 лв. Взе ми 3000 лв. още в началото”, разказа той. И поясни, че е дал парите на ръка, а Асенова му изпратила билки, отвари и амулети по куриер с инструкции за изчистване на магически замърсявания.

След като развалила черните магии, ясновидката му предложила да му направи и бяла - за любов. Мъжът се съгласил, тъй като в последно време приятелката му се отдръпнала от него. Услугата струвала 6000 лв. 

„Каза, че ще ми направи т. нар. гърне, което стои при нея - с билки и течност. След това трябваше да го сипвам в чашата на приятелката ми”, разказа още мъжът.

Ясновидка измами 19-годишен със 7500 лева, за да каже кои са биологичните му родители

Гледачката започнала да му внушава, че родителите му се опитват да го омагьосат чрез готвената от тях храна. Семейството на младия мъж забелязало промяна в поведението му, но разбрало, че се среща с ясновидка месеци по-късно.

След като развалила множество черни магии и направила няколко бели, гадателката получила провидение, че трябва да продаде на мъжа джипа си, който бил със запор. Покупката му струвала 26 000 лв. По думите му тя му обяснила, че тази кола ще му донесе късмет.

Майката на мъжа е подала сигнал в прокуратурата. Оттам отказали да образуват наказателно производство, тъй като няма документи, с които да докаже, че е давал пари. Няма и свидетели.

Екип на NOVA се свърза с ясновидката по телефона. Подставено лице ѝ обясни, че има проблеми в личния живот и иска да се срещнат. Мария обаче настоя първо да ѝ прати парите за гадаенето по куриер. След това му каза, че има направени няколко черни магии, които трябва да се премахнат.

В крайна сметка екипът на NOVA oтиде при ясновидката с камера, за да я попита как открива магии по телефона.

„По малко име и дата на раждане разбирам. Работя от 30 години. Не правя бели магии. Някой ви е излъгал. Премахвам само магически замърсявания”, уточни тя. И категорично заяви, че не е получавала 142 000 лв. от мъжа, чието семейство е пуснало жалба.

„Този човек е побъркан, има психически отклонения. Пуснала съм жалба до прокуратурата за клевета. Водя дело срещу майката и сина. Това е човек, който дойде и купи колата ми, залага и лъже родителите си”, твърди ясновидката.

Гадателката е пуснала оплакване и срещу мъж от Троян, който твърди, че му е взела голяма сума пари за бяла магия за любов. Ефект от нея нямало и клиентът настоявал да му върне парите, обясниха от Софийската районна прокуратура.

Преди години ясновидката живеела в друг апартамент в столичния квартал „Младост”. Неин наемодател бил Райчо Лютаков. Той твърди, че мъжът на Мария работел в полицията и събирал информация за клиентите ѝ - така тя винаги „познавала", когато гадаела.

Целия репортаж гледайте във видеото.