Младежите са задържани в района на ГКПП "Гюешево"

По искане на Районната прокуратура в Кюстендил съдът днес взе мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо трима души,  обвиняеми за опит за незаконно преминаване през границата на страната. Това съобщиха от Апелативната прокуратура в София. Служителите на "Гранична полиция" са заловили тримата чуждестранни граждани вчера, при опита им да преминат нелегално на територията на Република Северна Македония в района на ГКПП "Гюешево". Мигрантите са заявили, че са от Мароко и са непълнолетни - на възраст между 16 и 17 години.

Разбиха организирана престъпна група за трафик на мигранти

По случая са образувани бързи производства под надзора на Районната прокуратура в Кюстендил. Постановленията за привличане в качеството на обвиняеми на мигрантите са предявени в присъствието на служебни защитници, преводач и инспектор от Детска педагогическа стая към РУ на МВР в Кюстендил, уточниха от прокуратурата.

Преди две седмици Районният съд в Кюстендил взе мерки за неотклонение "задържане под стража" по отношение на трима души, граждани на Афганистан, направили опит да излязат от страната през границата с Република Сърбия, припомниха от съда в Кюстендил. Тримата чужди граждани също се представиха като непълнолетни.

Източник: Елица Иванова, БТА