"The Ministry of Ungentlemanly Warfare" е история за военен отряд, в който се включва и създателят на Джеймс Бонд

Звездата от „Супермен“ и „Вещерът“ Хенри Кавил участва в новия филм на режисьора Гай Ричи „The Ministry of Ungentlemanly Warfare“ („Министерството на неджентълменската война“).

Лентата разказва за група мошеници, които тръгват на дръзка мисия срещу нацистите, използвайки изцяло нетрадиционни и крайно "неджентълменски“ бойни техники, пише списание People.

Хенри Кавил се завръща на екран с филма "Шотландски боец"

По информация на пресата филмът се основана на реално събитие, описано в наскоро разсекретени файлове на британското Военно министерство. Става дума за операцията на първата по рода си специална военна организация, създадена по време на Втората световна война от министър-председателя на Обединеното кралство Уинстън Чърчил. Част от групата е и създателят на Джеймс Бонд Иън Флеминг.

Пускат юбилейна монета за 60-ата годишнина на Джеймс Бонд (ВИДЕО)

Кавил, който участва и в шпионския филм Argylle, написа в Instagram: „Рядкост е да попаднеш на толкова отдаден екип. Способността на Гай Ричи да изтъче историята и да създава характери е несравнима, той я владее като магия“.

Лентата не е първата съвместна работа на Ричи и Кавил. Двамата работят заедно и по филма "Мъжът от U.N.C.L.E".

„Министерството на неджентълменската война“ е адаптация по книгата „ Churchill's Secret Warriors: The Explosive True Story of the Special Forces Desperadoes of WWII“ от Деймън Луис.

Филмът ще излезе по кината през април.

Източник: People