Задържани са двама чужди граждани от Сирия и Египет

Масовият бой между две групи на бул. "Витоша" от 6 март не е в резултат от омраза на етническа или верска основна, съобщиха от СДВР. След проверка, извършена от Първо РУ, е установено, че причината е междуличностни отношения, породени от спор за момиче или поради младежка самонадеяност, допълват властите.

Прегледани и анализирани са и видеозаписи от камери на общината. Към момента са задържани двама чужди граждани – от Сирия и Египет, чиято съпричастие към хулиганските прояви, станали обществено достояние, се установяват. Продължават действията по изясняването на всички факти и обстоятелства около идентифициране на участниците в сбиването.

Два случая на сбиване между българи и мигранти в София за дни (ОБЗОР)

След сбиването между български и чуждестранни граждани е задържан 16-годишен младеж, регистриран в полицията за кражби и грабежи. Той е арестуван както за участие в побоя, така и за грабеж, предават още от СДВР. В хода на разследването е установено, че младежът е водач на група непълнолетни, които са нападнали чуждестранните граждани - студенти от Великобритания.

Продължават действията на полицията по издирването и на останалите участници от групата. По случая бе образувано досъдебно производство. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase