Рангел Бизюрев беше конвоиран с белезници с полет през Мюнхен

След месеци бягство от правосъдието заподозреният за убийството в Цалапица беше върнат в България. Съпровождан от служители на Главна дирекция "Охрана" от правосъдното министерство, Рангел Бизюрев кацна на летище София късно в сряда вечерта с полет през Мюнхен. Той беше издирван с европейска заповед за арест и задържан в Дания през ноември 2023 г. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

За трети път отложиха делото за убийството в Цалапица

Веднага, след като слезе от самолета на българска земя, мъжът беше отведен към столичния следствен арест. В четвъртък той ще бъде конвоиран до Пловдив, а от прокуратурата в града под тепетата се очаква да поискат постоянното му задържане. Той ще трябва да даде подробни показания за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Ще му бъде връчена и призовка да се яви като свидетел по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са предадени на съд за укривателство. Заради съмнения в работата на полицията и прокуратурата близките на Димитър Малинов организираха десетки протести през изминалите месеци. 

"Поех личен ангажимент към близките на убития в Цалапица Димитър Малинов, че соченият за извършител Рангел Бизюрев ще бъде открит, задържан и върнат в България, за да се изправи пред българския съд". Това написа във Facebook вътрешният министър в оставка Калин Стоянов. 

"В телефонен разговор с майката на Димитър – Атанаска Бакалова, я информирах за всички действия, които МВР предприе, за да може тази вечер Бизюрев да бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен.  Благодаря на колегите от МВР, прокуратурата и партньорските служби, които доведоха до успешен край издирването и задържането на Бизюрев!", допълва Стоянов в социалната мрежа. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase