Историята на Мира Томас, която се противопоставя на стереотипите

Мира Томас е инструктор по гмуркане и обучава група жени от Съединените щати. Тя ги учи да изследват подводните чудеса на националния парк "Коиба", пише Voice of America (VOA).

Томас е професионалист и се гмурка от 15 години, но казва, че често не е намирала работа, защото е жена. От VOA добавят, че професията на гмуркач се смята предимно мъжка и затова често жените остават на заден план.

Затова Мира стартира Scuba Mermaids - онлайн общност от жени, които пътуват и се гмуркат заедно.

Мая Анджелоу - поетесата, която промени света (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стефани Бенджамин е полицай от Тексас и казва, че гмуркането е нейното бягство от стреса на работата й. „Гмуркането е толкова успокояващо. Да си в океана е такова предизвикателство, все едно пътуваш до Марс. Няма нищо по-хубаво от това“, казва тя.

Според Лорън Грийн от Канзас Сити, Мисури хората често са изненадани, когато разберат, че се гмурка. Тя ги призовава да не се страхуват, пише Voice of America (VOA).

Момичета на скейтборд - новият хит в Южна Африка (ВИДЕО)

Гейл Коул, медицинска сестра от Тексас, е получила сертификат за водолаз на 59-годишна възраст. Но възрастта не я спира. За нея тя е само цифра, защото се чувства на 35 и смята да се гмурка още 35 години.

Само за няколко години общността на русалките нараснала от 80 до почти 5000 души. Членовете на групата казват, че носенето на розово е техният начин да покажат, че са силни и авантюристични. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America (VOA), dariknews.bg