Мярката на другия нападател, на същата възраст, беше изменена „в надзор от инспектор от Детска педагогическа стая”

Софийският апелативен съд остави в ареста 15-годишното момче, обвинено в опит за умишлено убийство на свой съсед в столицата. Припомняме, че той и негов връстник бяха обвинени, че на 16 март около 00:30 ч. са се опитали да убият 31-годишен мъж в София. Пострадалият беше намерен от приятелката си в безпомощно състояние в градинка на бул. „Ботевградско шосе”.

На този етап от разследването по досъдебното производство е установено, че двамата непълнолетни нападнали мъжа, като му нанесли удари с твърд предмет по главата. В резултат на побоя на пострадалия са били причинени телесни увреждания, в това число тежка телесна повреда.

Задържаха двама 15-годишни за опит за убийство на свой съсед

Въз основа на събраните доказателства съдът прие, че е налице обосновано предположение за виновността на обвиняемите лица.

Съдът остави без уважение жалбата на защитника на единия обвиняем, като потвърди мярката му за неотклонение „задържане под стража“. С оглед здравословното състояние и приноса в изпълнителното деяние, мярката за неотклонение на другия 15-годишен нападател беше изменена „в надзор от инспектор от Детска педагогическа стая”.

Разследването по досъдебното производство продължава под ръководството на СГП.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Апелативна прокуратура – София