Недоволните спряха движението по улица „Московска”

Напрежение под прозорците на столичния кмет - медицински специалисти, работещи в детски градини и училища протестират за по-високи заплати.

Исканията им са за увеличение от 1350 лв. на 1890 лв. И още – повече средства за работно облекло, както и размерът на обезщетението при пенсиониране да се увеличи до 9 брутни месечни възнаграждения. Искането за 35% ръст в заплатите няма как да бъде изпълнено, заяви пред протестиращите кметът Васил Терзиев, който вчера предложи промяна във възнагражденията на медицинските специалисти от 100 лева.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Неудовлетворени от чутото, протестиращите се опитаха да влязат в сградата на Общината. Бяха спрени от полицията, която направи жива верига. Очаква се следващата седмица да започнат ефективни стачни действия.

„Това е подигравка. Тези 1450 лв., които ни обещава кметът, трябваше да бъдат дадени преди две години. Не може увеличението да е със 100 лева”, възмутиха се протестиращи. „Ще протестираме до край. Искаме заплатите да станат 1890 лева”, категорични са служителите.

Родители прибират децата си с рани и синини от детска градина

„Все още не съм намерил начин да реша проблемите на всички по едно и също време. Ако не исках да го направя, щях да се скрия горе като мишка в кабинета, не да съм сред вас. Имам желание да решим проблемите, които съм наследил, да не бъда съден за чужди грешки! Ако ви обещая нещо и ви излъжа, тогава сте правото си да ме целите с домати, яйца, но се стремим в максимално бърз порядък да намерим решение”, заяви кметът Терзиев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase