Журналистът има своя версия за случилото се

МВР разпространи кадри от охранителни камери от момента, в който журналистът Димитър Стоянов вади оръжие и заплашва служител на НАП. Стоянов е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие след подаден в полицията сигнал от потърпевшия. Припомняме, че случката се е разиграла около 18.30 ч. в понеделник в столичния квартал „Хаджи Димитър”.

От НАП потвърдиха, че заплашеният мъж е техен служител. И допълниха, че конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране.

Задържаха журналиста Димитър Стоянов

Стоянов обаче публикува пост с друга версия за случилото се. "Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие. А ти дори нямаш идея откъде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е, или идиот", написа той в профила си във Facebook. 

Малко след 19 часа във вторник Стоянов беше освободен от ареста. Служители на Пето РУ - СДВР продължават работата по инцидента.

Припомняме, че сигнала за скандал в района на кв. „Хаджи Димитър“ постъпил в полицията около 18 часа в понеделник. Изпратеният незабавно екип установил на място 40-годишен мъж. Пред униформените той разказал, че по-рано между него и непознат човек възникнал конфликт заради неправилно паркиран автомобил, като непознатият го заплашил с оръжие.

По случая веднага са предприети издирвателни действия, в резултат на които е установен и задържан другият участник – 43-годишен столичанин. Наложена му е „парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase