Според магистратите няма опасност Божков да извърши престъпление

Софийският градски съд пусна от домашния арест Васил Божков. Според решението бизнесменът трябва да плати парична гаранция в размер на 130 000 лева. Съдът се мотивира с това, че вече са минали осем месеца от задържането му.

Според съда няма опасност Божков да извърши ново престъплениею, нито да повлияе върху събирането на доказателства. Също така няма опасност и той да се укрие.

След като преди дни Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в съда по разследване за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления, адвокатите на Божков поискаха промяна на мярката му за неотклонение.

Днешното решение може да се обжалва. Определението на съда е подписано с особено мнение от един от съдебните заседатели.

Съдът гледа мярката на Васил Божков

Васил Божков бе предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни лица от Държавна комисия по хазарта, които са допуснали да не се таксуват и да не се събират в пълен размер дължими такси по Закона за хазарта. Вследствие на престъпната дейност са нанесени щети на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лева, като са събирани много по-ниски такси.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase