Кметът Деян Иванов обясни, че задигнатата сума е 1206 лв.

Полицията в Сливенско продължава да работи по горещи следи в опит да залови маскираните и въоръжени мъже, които на 28 май ограбиха две каси от сградата на кметството в град Шивачево. Преглеждат се записи на охранителните камери в целия район. Извършителите на грабежа не са успели да откраднат парите в банкомат на входа на сградата.

Грабеж със стрелба в Шивачево, маскирани са нахлули в кметството

„Извършителите са проучили добре коя е най-слабата част на сградата на кметството. През приземния етаж се вкарва дървесен материал, а когато са влезли, се е задействала охранителната система. Задигнали са общо 1260 лева”, каза в ефира на „Здравей, България” кметът на Шивачево Деян Иванов. Той обясни, че стрелбата е била насочена срещу охранителя.

„Двете каси са отворени с режеща машина - доста шумен инструмент, но хората не са чули нищо”, обясни още Иванов. По негови думи целта на грабежа бил единственият банкомат в града.

„Когато нападателите са видели охранителя, двама от тях са стреляли и са избягали от местопроизшествието, в последствие е извършен оглед , и са открити две гилзи с различен калибър като предстои да се назначи експертиза и да се установи дали оръжието е газово или друго”, каза районният прокурор в Сливен Венета Добрева.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase