Те честитиха празника в социалните мрежи

Президентът и премиерът отправиха пожелания към децата по повод Деня на детето.

„В Международния ден на детето - 1 юни желая весел празник на децата на България. Те са наша обща отговорност за бъдещето, затова всички възрастни им дължим свят на мир, в който да растат здрави и опознават света без страх! Честит 1 юни, български деца!”, написа в профила си във Facebook Румен Радев.

С богата програма: Отбелязваме Международния ден на детето

„Скъпи деца, честит празник! Бъдете най-вече здрави! Вие сте нашето най-голямо богатство, изпълвате със смисъл дните ни и заслужавате цялото ни внимание и обич. Пожелавам ви да растете с вяра, надежда, любов и любопитство към света!”, пише във Facebook Димитър Главчев.

Борисов Борисов също поздрави най-малките за празника.

„Честит празник на всички деца, нека мечтаят смело, но и да са разумни Честит празник на всички деца! Нека бъдат здрави и щастливи. Нека мечтаят смело, но и да са разумни", написа той във Facebook.

 

„Честит празник на всички малки и вече пораснали българчета!" написа в профила си във Фейсбук и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

 

 

„Честит празник, мили деца. Бъдете здрави, любопитни, усмихнати и смели. Скъпи майки и татковци, баби и дядовци, бъдете щастливи с децата и внуците си и сплотени в семействата си! Честит празник!", е поздравът на председателя на БСП Корнелия Нинова.

 

На 1 юни Делян Пеевски, председател на ДПС, призова: „Заедно да се погрижим децата да растат в сигурна и просперираща България. Честит празник, деца”.

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Теодора Иванова също отправи пожелание.

„Бъдете любопитни, ученолюбиви, играйте, четете, забавлявайте се с приятели и най-вече бъдете добри един към друг, се обърна към децата на 1 юни председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Теодора Иванова. Подайте ръка на по-слабите от Вас, помагайте си и заедно откривайте и покорявайте света, допълни тя в поздравление, разпространено от агенцията. 1 юни е един от най-важните дни в годината, защото днес празнуваме Вашия празник. Няма нищо по-истинско и ценно от вашите усмивки и щастливи лица. Детството е най-красивият и чист етап от живота, посочи Иванова. Често Ви казваме, че Вие сте бъдещето и Ви натоварваме с не леки очаквания, а всъщност ние, възрастните, трябва да Ви осигурим безгрижно детство и възможност за добро развитие. Вие сте най-важното на света. Не го забравяйте. 1 юни е Международният ден на детето, но e необходимо да бъдат положени всички усилия, така че всеки ден да бъде празник за Вас. А Вие мечтайте смело и вярвайте във себе си, защото сте бъдещето", добави тя. 

Теодора Иванова се обърна и към порасналите деца. „Темата за децата е изключително чувствителна и е трудно винаги всички да сме на едно мнение. Вярвам обаче, че това, което ни обединява е стремежът да осигурим на всяко дете щастливо и безопасно детство, и да му гарантираме условия за пълноценно развитие, допълни Иванова. Нека още веднъж си припомним, че най-важното за децата е да ги разбираме, подкрепяме и обичаме, да ги възпитаваме чрез примера, който им даваме. Нека бъдем толерантни, човечни и загрижени, както спрямо близките ни, така и спрямо всеки друг", призова председателят на ДАЗД. 

Иванова призова и децата да се доверяват повече на близките си, да търсят подкрепата на възрастните и да не забравят, че те също са били деца. Познаваме тревогите Ви, затова позволете ни да бъдем част от живота Ви не само на 1 юни, а всеки ден, каза в заключение Иванова. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase