Марк Джеймс е автор и на „Suspicious Minds“

Отиде си един от най-добрите текстописци в музиката - Марк Джеймс. Той е създател на песени като "Always On My Mind" и „Suspicious Minds“, и твори заедно с легендарния Елвис Пресли.

Джеймс е починал на 8 юни в дома си. „Наследството и жаждата за живот на Марк ще продължат да живеят в сърцата на онези, които го обичаха, и чрез неговите вечни текстове и мелодии, които са били саундтрака на поколения влюбени“, написа семейството в официалното си изявление.

Почина продуцентът на филмите "Кръстникът" и "Апокалипсис сега" (СНИМКИ)

Авторът е известен и с песента си „Hooked on A Feeling“. Първоначално тя е написана за BJ Thomas през 1969 г., но след това става част от репертоара на много други изпълнители.

Песента е част от саундрака на "Глутница кучета" на Куентин Тарантино и "Пазители на Галактиката" на Marvel.

През 2000 г. е обявен за един от най-добрите автори на песни на XX век заедно с Пол Маккартни и Елтън Джон.

Джеймс бе въведен в Залата на славата на авторите на песни през 2014 г.

Той е роден като Франсис Замбон в Хюстън, Тексас, през 1940 г. Баща му е италиански предприемач, а майка му е учителка. Марк често посещава киното като дете, където научава, че „велика история може да се разказва отново и отново“. Той започва кариерата си като изпълнител, като променя името си рано, тъй като собствениците на клубове в Хюстън не са харесали как звучи истинското му име.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Hollywood reporter