В град Шипка беше обявено частично бедствено положение

Няколко селища в Централна България обявиха бедствено положение, заради поройните дъждове и градушките, които нанесоха щети по къщи, коли и земеделска продукция. Едно от най-засегнатите места е град Шипка, където ледените късове нанесоха огромни поражения.

Ледените парчета, само в рамките на половин час, успяват да унищожат цялата реколта и да нанесат тежки щети по къщи и десетки автомобили.Единствената утеха за хората в района остава това, че няма пострадали и ранени от бурята. Както и навсякъде в България почти няма застраховани имоти и автомобили.

Няколко населени места са останали без електричество. Активирали са се свлачища. В град Шипка определят бедствието като невиждано. Градушката там е била най-едра и интензивна.

Градушка удари много райони в България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Има наводнени къщи, счупени стъкла на автомобили, щети по земеделска продукция. Днес ще бъдат оценявани щетите. От снощи са активирани всички служби за овладяване последиците от бедствието.

Бурята в град Шипка е нанесла щети за хиляди. Изпочупени са покриви, коли, а реколтата е унищожена. Кметът Василка Панайотова обяви частично бедствено положение и призова държавата да помогне на местните хора.

Опасно време: Докога ще продължат бурите и къде ще вали най-много

Кметът на великотърновското село Къпиново призова за дарения на керемиди и цигли. Огромен процент от покривите там са унищожени, а прогнозата е за дъждове и днес. Възрастни хора казват, че в селото никога до вчера не е падала градушка. Застрахованите къщи са едва 10-15.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.