В Нова Загора е спасен 75-годишен мъж, попаднал в наводнен участък под мост с колата си

Ураганен вятър и градушка причиниха много щети в Казанлъшко. След бурята в град Шипка и в село Шейново е прекъснато електрозахранването, за което са уведомени екипи на регионалното енергоразпределително дружество. Там има паднали дървета и свлачище на главния път. В село Горно Изворово също няма ток. Няма данни за пострадали хора, обясниха от общинската администрация. 

 

 

От община Казанлък обявиха, че дърво е паднало върху кола на бул. "23-ти пехотен Шипченски полк". Отнесена е част от покрива на детска градина 9 "Слънчице". Поражения има и на цветарския сектор на пазара. Доброволци се събират, за да окажат помощ при разчистването.

Има множество сигнали за паднали дървета, които са запушили улици, паднали са и върху автомобили. В град Шипка силният вятър и градушката са нанесли щети по къщи. Има сигнали за счупени стъкла. Към момента няма данни за пострадали хора. 

Това е Южният склон на прохода Шипка след преминалата супер клетка.

Проходът Шипка

Градушка удари този следобед и района на Ботевград и Правец. На снимки в социалните мрежи се виждат ледени късове с размер на яйце.

Часове след като силна буря е преминала в Ботевград, пораженията още са видими. На шосето на входа на града тече вода, има изпочупени клони по асфалта. По първоначална информация няма наводнени къщи в града. 

Видео: Валентина Стоянова

Силна градушка се изсипа и над град Нова Загора. Наш зрител изпрати кадри, от които се вижда, че вода, пълна с ледени късове се носи по една от улиците на града. В тази своеобразна река няма брод. 

От МВР съобщиха, че в Нова Загора са спасили 75-годишен мъж от наводнен участък под мост където е бил с автомобила си. Получените до момента сигнали на спешния телефон 112 са над 20. Има скъсани електропроводи на няколко места в града. На терен са работили 3 екипа. Обстановката се нормализира.

И в района на Трънско е паднала силна градушка. Пострадали са овощни градини и насаждения.

Бурята в Шуменско причини големи щети в целия град

В Търновско, Шумен и Стара Загора има тежки материални щети след градушката и бурята от снощи. Много къщи осъмнаха с буквално изпочупени покриви. Само в района на село Шереметя има над 400 повредени коли и каравани. 

Градушката унищожи 5000 декара овошки в Сливенско

„Проливен дъжд и градушка падна в град Елена и в селата Марян, Палици, Беброво, Дърлевци. Големината на зърната беше колкото тенис топка”, пише друг зрител. По думите му всички коли са потрошени, покриви на къщи, паднали дървета и още много поражения. Хората казват, че такова нещо досега не са виждали. Реколтата от царевица е на 100 процента унищожена", пише зрител на NOVA. 

Градушка с размерите на яйце е паднала и в тетевенското село Рибарица. Пострадали са покриви на къщи, има изпочупени прозорците и пострадали коли. Унищожена е голяма част от реколтата.

Във Facebook групата за Тетевен са публикували следното видео:

Очакваме вашите снимки и видеа в Моята новина

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.