Около 13 часа мъжът е забелязан с кървяща рана да търси болница

Полицията установи нападателите, намушкали с нож 62-годишен мъж на улица в София. Двамата мъже са криминално проявени. След атаката са откраднали портфейла на жертвата, в който се твърди, че имало 160 лева.

Нападението е станало по обяд в центъра на София около голям търговски център на булевард „А. Стамболийски”. Според информацията двама мъже са намушкали с нож 62-годишен мъж на улицата и след това са откраднали портфейла му със 160 лева.

Уволниха дисциплинарно полицая, предизвикал катастрофа във Велико Търново

Около 13 часа мъжът е забелязан с кървяща рана да търси болница на улица „Брегалница”. На помощ му се притичат хора, които работят наоколо. „Видях на отсрещния тротоар възрастен мъж. Видимо дезориентиран. Забелязах, че кърви. Каза, че търсил болница. Разказа, че са го нападнали. По неговите думи - наркомани. Искали са му пари”, обясни очевидец.

Мъжът разказал, че не е от София, дошъл по работа. Затова не е успял да обясни на полицаите къде са го ограбили. „Каза двама души, млади момчета. Нищо повече. И че са му взели пари от портмонето. Точната сума не ми е известна”, обясни още очевидецът.

От Спешна помощ заявиха, че е стабилизиран на място и откаран с линейка в „Пирогов”. Там пък обработили раната му, предложили му да я зашият, но той отказал и си тръгнал. Хора от квартала разказват, че уличните грабежи в района не са единични случаи. „В тези елитни квартали не може да няма наркомани. Има. Шумни групи. Човек не смее да се обади, защото не знае какво ще му се случи утре”, обясни живеещата в квартала Татяна. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase