Той се е укривал 5 дни, след което вчера сам се предал в полицията

Съдът в Бургас задържа под стража 24-годишният софиянец Златан Миланов, който при гонка с полицията блъсна патрулна кола и рани полицай. Раненият взводен командир Иван Панчуков e с комоцио и е настанен в болница в Бургас.

След като ударил странично патрулната кола, криминално проявеният младеж е избягал от произшествието, и беше обявен за издирване.

Полицай е с комоцио след гонка и катастрофа в Бургас (ВИДЕО+СНИМКА)

Младежът не е спрял на подадения от патрулната кола звуков и светлинен сигнал, ускорил скоростта и се е опитал да избяга.

Днес в съда стана ясно, че той се е укривал 5 дни, след което вчера сам се предал в полицията. Не е ясно дали е бил дрогиран по време на гонката.

„Казва, че не е употребил наркотици, приятелката му казва, че е употребил. Имаме противоречие, нямаме експертиза. По негови данни, той се уплашил и паникьосал, дал газ и хукнал да бяга с колата. Навлязъл в кръстовище, в което нямало светофари. Кола излязла от път без предимство и той се ударил в нея", заяви адвокатът му Радослав Николов.

След гонка: Полицай простреля 19-годишен студент в Плевен (ВИДЕО)

От прокуратурата заявиха, че младежът е бил лишен от правото да управлява МПС за срок от 2 години, заради отказ да бъде изпробван с техническо средство.

„Освен това деянието, предмет на настоящето производство, е осъществено в изпитателен срок на предходно осъждане за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Автомобилът, който е управлявал, е с прекратена регистрация. Гонката е наистина доста продължителна - през малки улички, междублокови пространства, бариери. Цяло чудо е, че не е настъпил по-сериозен инцидент", заяви прокурор Христо Христов.

Ако бъде признат за виновен, мъжът може да лежи в затвора до 3 години.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС