Горят около 100 дка сухи треви и храсти

Голям пожар е избухнал край бургаския квартал "Банево“. Горят около 100 дка сухи треви и храсти. Огънят е избухнал около 12:30 часа.

Към 21 часа стана ясно, че пожарът край бургаския квартал „Банево” е овладян. Пет екипа на пожарната служба гасят локални огнища. Над 1500 дка треви и храсти и малка част горски масив изгоряха при пожара. През цялата нощ на място ще има дежурни екипи.


 

На терен бяха 4 противопожарни автомобила с 15 огнеборци. Овладяването на пожара беше силно затруднено поради силния вятър, който сменяше посоката си. 

От пресцентъра на Община Бургас информираха, че са предоставени четири водоноски и трактори, за да се подпомогне работата на огнеборците. Тракторите бяха за изораване на просеки, за да се спре настъпването на огъня към населени места.

На място за координиране на действията на институциите бяха министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров, кметът на Бургас Димитър Николов и заместник областният управител на областта Владимир Крумов. 

По разпореждане на министъра в района на квартал "Банево" ще бъде разположена мобилна станция на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, за да извърши замервания на въздуха.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: Галя Тенева, кореспондент на БТА