Нападателят носил жителка на охранителната фирма на събитието

Челюст, счупена на три места след удари с бокс. Така посрещнал Джулай морнинг 19-годишен студент от София. Побоят се случил в заведение на плажа, където Владимир Радев се забавлявал с приятели. Причина за това, по думите му, станало парче пица, което без да искат бутнали на земята.

Абсурдите обаче не приключват с това. Оказало се, че агресорът е не просто друг посетител, а човек, охраняващ събитието - от фирмата „Делта гард“. Тя стана популярна покрай скандала "Осемте джуджета", когато Илия Златанов обяви, че бизнесът му е бил отнет от бившия следовател Петьо Петров-Еврото с помощта на МВР и "Делта гард".

Двама пострадали след масов бой в заведение в Пернишко

„През следващите 20 дни ще се храня само със сламка, спя основно по гръб и ми е ужасно некомфортно, дори когато излизам от вкъщи”, сподели младежът, който и в момента е със специална шина и трудно говори.

Жесток побой на пътя: Мъж е със счупени челюст и ребра (ВИДЕО)

Валентин Захов е приятел на Владимир. Двамата се познават от деца и в злополучната нощ също били заедно. Той разказа какво се е случило на Джулай морнинг. Подчертава, че и двамата са отговорни и не са конфликти. Около 2.00 ч. Валентин се изморил. Видял зад себе си ремарке, което помислил, че е част то декора на заведението, и седнал. Ремаркето се обърнало, а пицата, която била сложена върху него, паднала. Дошъл мъж с жилетка на охранителната фирма и му се скарал. Момчето предложило да му даде пари за нова пица, но последвал „отвратително силен шамар”. Приятелят му Владимир се притекъл на помощ и попитал защо охранителят удря Валентин. Последвал удар в лицето и на Владимир с „проблясващ метален предмет”. Според потърпевшия това най-вероятно е било бокс.

Мъжът, нанесъл ударите все още не е открит. Пред NOVA представител на охранителната фирма заяви, че мъжът не е техен служител.

„Нападателят не е наш служител. Направихме проверка по снимка, но не успяхме да го заловим. Отговорникът, който е допуснал това нещо да се случи, беше уволнен”, посочи Антон Великов, представител на "Делта гард". Въпросната вечер е била охранявана от 52-ма служители на фирмата.

Не е ясно и защо другите 52-ма охранители не са разпознали, че мъжът не е техен колега, но е с фирмената униформа. На място идва полиция, разпитани са и организаторите. 

От МВР не потвърдиха версията на „Делта гард”, а по-скоро заговориха за охранител, който е нает само за конкретното събитие. „Това, което затруднява намирането, е, че те са наети конкретно за Джулай морнинг. Не говорим за охранители, които охраняват едно и също заведение. Те биват наемани от различни краища на страната. Това е нещото, което ни затрудни, но до няколко дни ще бъде намерен и задържан”, увери началникът на Районно управление на МВР в Созопол Николай Ангелов.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase