Процесът срещу двамата братя беше отложен за началото на септември

Оставиха в ареста близнаците, обвинени в укривателство по делото „Цалапица”. Близо година, след като бяха задържани, те поискаха да излязат на свобода под домашен арест. Процесът срещу двамата братя беше съпроводен от протести на жители на Цалапица и напрежение в коридорите на съда. Заради липсващо важно доказателство магистратите насрочиха делото за септември.

Според приетата съдебно-психологична експертиза единият от близнаците – Борислав, е агресивен и опасен за обществото. По телата на двамата съдебните лекари не са открили следи от удари или наранявания. Братята отричат да са участвали в убийството.

„Искаме нов следствен експеримент. Искаме делото за укривателство да бъде приобщено към делото за убийство. Те са съучастници в убийство, не укриватели”, посочи Атанаска Бакалова – майка на убития Димитър Малинов.

Цалапица отново на протест пред съдебната палата в Пловдив

Близо година след убийството на 24-годишния Димитър все още не е ясно кой е нанесъл смъртоносните удари. Според неговата майка Рангел Бизюрев е бил заплашен да поеме цялата вина за случилото се.

„Това е организирана престъпна група. Трима човека участват в заравянето му. Има човек, който е отишъл  да им помага, докато товарят тялото – четвъртият човек”, заяви още Бакалова.

Близнаците поискаха да излязат на свобода. Съдът отказа с мотив, че могат да се укрият или извършат престъпление. Решението беше посрещнато с бурни аплодисменти от протестиращите. 

 

„Ако ги пуснат, се съмняваме, че ще се укрият и всичко приключва. Ще ги търсим, колкото търсихме Рангел”, смята Кристина Иванова.

Днес стана ясно още, че има аудиозапис на разговор между основния заподозрян – Бизюрев, и близнаците, проведен малко след убийството.

В сряда пред съда се готви нов протест, когато ще започне делото срещу екстрадирания Рангел Бизюрев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase