Един от депутатите на лейбъристите заяви, че не може да понесе случващото се и подаде оставка

Във Великобритания избухна скандал за прекалено големи подаръци, получени от новите управляващи там. Дарове на обща стойност над 6 млн. паунда са дадени в последните 14 години на водещи политици на Острова. През последните две години на икономическа криза подаръците са се умножили три пъти.

Рейтингът на премиера Киър Стармър се срина, след като се разбра, че е приел над 18 000 паунда от богат съпартиец за дрехи и очила, докато се готви да поеме властта. Същият човек дал и 5 000 паунда за рокли на жената на Стармър и 20 000 паунда за квартира, за да може синът му да учи на спокойствие за изпити по време на предизборната кампания през лятото.

Британският външен министър: Путин няма да уплаши Запада

Щедрият дарител лорд Али получил пропуск за „Даунинг Стрийт“ 10, където се намира правителствената резиденция. Стармър разчитал на лорда дори за билети за футболни срещи и концертите на Тейлър Суифт, Адел и Ед Шийрън.

54-годишният милиардер получава мястото си в Камарата на лордовете при управлението на Тони Блеър. Оттогава до ден-днешен той е вложил изключително много в лейбъристите. Финансовият министър, вицепремиерът и министърът на образованието също са сред държавниците, получили скъпи подаръци.

Един от депутатите на лейбъристите заяви, че не може да понесе този скандал и подаде оставка. Властите започват проверки по казусите.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase