Близките ѝ се събраха на протест пред Съдебната палата в София

Поредно заседание по делото за убийството на Евгения Владимирова. Магистратите се очаква да чуят новата съдебно - медицинска експертиза, която да покаже механизма на настъпване на смъртта. Тя е по искане на адвоката на двамата подсъдими - съпругът ѝ Орлин и баща му Пламен Владимирови. На 25 юни 2024 г. съдът отложи делото, тъй като тази експертиза не беше готова.

Отложиха делото за убитата и намерена в куфар Евгения

През 2021 година, след няколкоседмично издирване, тялото ѝ беше намерено в куфар и захвърлено във водоем. На първа инстанция двамата обвиняеми получиха доживотни присъди.

Днес близките на жертвата отново са пред съда. Три години след трагедията те продължават битката си за справедливост. Въпреки произнесените доживотни присъди, сега бащата Пламен Владимиров е на свобода срещу 5 000 лева гаранция заради влошено здравословно състояние .

„Другата седмица в неделя са точни 3 години откакто е убита. Това е брутално убийство – удушена вкъщи от съпруга си, омотана с 4 пласта кухненско фолио, натъпкана в куфар. С баща му товарят куфара в джип и го изхвърлят в пернишконо хвостохранилище. Човек не знае на кого си дава детето. Перфектно държане към нас, с висше образование, работещ в международна фирма, с 5000-6000 лева заплата, тих, спокоен. Не е дошъл да каже, че имат проблеми”, заяви майката на Евгения – Капка Чорбанова. „След убийството 2 пъти идва на вечеря у нас, сяда на масата. Единственото подозрително в държанието му беше, когато поискахме да застане на детектор на лъжата и той отказа. Оттогава започнахме да се съмняваме. Гласил се е да избяга с детето в чужбина”, разказва още майката.

Родителите на Евгения се притесняват какво ще каже съдът днес.

„Неговите адвокати искат да изкарат, че тя е паднала и си е ударила главата в шкаф”, коментира майката.

„В момента синът ни е настойник на внука ни и го отглежда в неговото семейство”, обясни Андрей Чорбанов, баща на Евгения.

Повече гледайте във видеото.