Любов, предателство, приятелство, грях, изкупление, трудни решения и изненадващи обрати са в основата на драматичната история в “Откраднат живот”, която се разиграва на фона на екстремното ежедневие на лекарската професия вече четири сезона в ефира на NOVA. Това е формулата на успеха на сериала, превърнал се в явление в българския телевизионен ефир.

Поредицата е създадена по всички правила на жанра. Сериалът проследява съдбите на главните герои, чиито истории се преплитат с наситените с напрежение случаи от медицинската практика, които създават актуалната рамка на сюжета и провокират интереса и емоциите на зрителите. 

242 е общия брой на епизодите за 4-те минали и предстоящия 5-ти сезон. Наред с десетките емблематични актьори, отделението на МБАЛ “Св. Кирил“ посрещна и над 1000 епизодика, които влизат в ролята на лекари и пациенти, а сложните медицински казуси надвишават 300. Над 7 500 снимачни часа и 10 000 сценарни страници са в основата на хитовата медицинска драма. Млади, талантливи и красиви актьори си партнират с утвърдени имена в сериала. В епизодите участват артисти от всички поколения и възрасти – както деца, така и актьори доайени. В различните медицински казуси на екран се появяват някои от най-обичаните лица на българското кино и на театралната сцена. Главните роли са поверени на доказани имена като Стоян Алексиев, Мария Кавърджикова, Марта Вачкова, Йоана Буковска-Давидова и др., а сред гостуващите звезди присъстват Димитър Рачков, Елен Колева и Славчо Пеев. Откритието на сезона е бъдещият лекар Наум Шопов-младши, който се справя успешно с актьорската игра и образа на коремен хирург. В пети сезон към звездният актьорски състав се присъединяват Велислав Павлов и многообещаващият артист Димитър Захариев.

Изненадващите обрати и интересни сюжетни линии са основните двигатели на интригата, която държи в напрежение зрителите от различни възрастови групи вече 138 епизода, а четвърти сезон тази есен по NOVA предложи още по-разтърсваща фабула, свързана с нови герои в болница "Св. Кирил". 

Не пропускайте продължанието на историята в “Откраднат живот: Критична точка” от вторник до петък в 20.00 ч. по NOVA.