Юлиан Вергов

Юлиан Вергов

В ролята на доц. Виктор Банков

Юлиан Вергов е известен с участието си в редица телевизионни и кино продукции, най-новите заглавия сред които са "Маймуна", "Христо", "Докато Ая спеше", играе и в множество театрални постановки в страната и чужбина. Един от последните му филми - "Посоки" на Стефан Командарев, влезе в официалната селекция на фестивала в Кан и получи специална награда на журито на фестивала в Сараево. Документалният филм "Велико Търново в сърцето на историята", в който Юлиан Вергов влиза в ролята на гид, спечели няколко престижни награди на международни филмови фестивали.

В "Откраднат живот: Чуждо тяло" успешният актьор ще прекрачи прага на болницата като доц. Виктор Банков, който изненадващо ще заеме директорския пост на МБАЛ “Св. Кирил“. Български лекар, завърнал се от Германия, където е имал успешна кариера, Виктор ще начертае отново съдбите и отношенията на героите в болницата. Банков се опита да подреди оставеното от проф. Генадиев "наследство", превръщайки се в “чуждо тяло“ за връзките на много от героите“. След като разбуни духовете в болница "Св. Кирил", в края на четвърти сезон доцент Банков отпътува обратно за Германия, когато научи, че съпругата му е излязла от комата, в която беше изпаднала заради тежка катастрофа.

Сега той ще се завърне в "Откраднат живот: Анатомия на гнева", за да оглави една от централните сюжетни линии в компанията на своята половинка. “В този сезон Банков е много по-различен от преди, по-освободен. По-интересното е да видим как доц. Банков се справя в болницата, без да е директор. В любовта ще има пикове и спадове, както във всяка любовна история“, сподели звездата, която отново ще облече лекарската престилка в най-успешния български медицински сериал.