Ана Пападопулу

Ана Пападопулу

В ролята на Ева

 

Ана Пападопулу се превъплъщава в Ева, събудилата се от кома съпруга на доцент Банков. Героинята ѝ ще има досег с болница “Св. Кирил”, но “по друг начин”, разрива актрисата.  

“Ева (Ани Пападопулу) носи изключително човешка история.  В действителност на всички ни се случват едни и същи неща - влюбваме се, разлюбваме се, обичаме се. За нас важното е да покажем как преминаваме през тези емоции и как се справяме с тях“, коментира Евтим Милошев.

Ана Пападопулу е сред големите имена на съвременното българско кино. Завършва актьорско майсторство при проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 2000-та и през същата година е получава наградата за млади дарования “Иван Димов”. Първата ѝ роля на голям екран във филма на Иглика Трифонова “Писмо до Америка” през 2001 г. е отличена с  наградата за дебют на името на Невена Коканова. Запомнящи са и екранните ѝ превъплъщения в “Маймуна”, “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” и “Мисия Лондон”. Участва и редица успешни постановки на Народен театър “Иван Вазов”.