Социалните предприемат тази крайна мярка, поради липсата на роднини и близки, при които да настанят детето

Тримесечният Александър, който преди седмица беше изоставен и впоследствие поискан обратно от майка си, ще бъде настанен в социална институция след днешното изписване от болницата, в която беше приет след инцидента. Това съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.

Социалните предприемат тази крайна мярка, поради липсата на роднини и близки, при които да настанят детето, докато оценяват родителския капацитет на майката, както и поради липса на подходящи приемни семейства на територията на София и областта. За да може Александър да бъде близо до майка си Мария, той ще бъде настанен в Център от семеен тип в столицата.

В същото време на Мария ще се помага в Център за обществена подкрепа, намиращ се в близост до избрания за бебето център.

С майката ще работят психолог, социален работник, както и семеен консултант, но това ще стане, след като тя проведе нужното лечение. Мария вече е консултирана за мярката, която се предприема за детето й, както и за условията, при които Александър може да се върне при нея.