Няма да има блокиране на движението около граничния пункт

 

Работниците и служителите на завод "Дунарит" в Русе излизат на мирен протест пред граничния пункт "Дунав мост", за да изразят своето несъгласие с решението да се отнемат лицензите за производство, търговия и съхранение на оръжие на завода. 

Няма да има блокиране на движението около граничния пункт, но точно в 13 часа днес работниците мирно ще застанат на кръговото кръстовище и с това ще изразят несъгласието си решението за отнемане на всички лицензи на военния завод. 

Ако спре производството, ще бъдат нарушени договори и ще трябва да се плащат огромни неустойки. Само през миналата година печалбата на дружеството е 26 милиона лева, а в него работят над 1300 души. 

Изпълнителният директор на завода Кръстьо Кръстев е получил в петък следобед писмо от МВР, че се готви спиране на лицензите. Кръстев е разследван от специализираната прокуратура и по закон трябва да има смяна на борда на директорите. Мирният митинг има за цел да насочи вниманието на обществото към проблема и ще се очаква реакцията на правителството.