Тези кучета са специални заради обучението и таланта си

 

 

Днес в “На ти с природата” прочетох този ужасен факт! Нашите граничарски кучета, обучени и работещи на границата ни се захвърлят като непотребни. Заради преструкториране на граничните служби те не само се считат за ненужни (което поне според мен е голяма глупост), но дори и предадени поетапно за евтаназиране. Кой е този наш “велик гений” който в желанието си да се издигне реши тази огромна простотия?

Тези кучета са специални заради обучението си, таланта си и ако не са нужни на местата където в момента работят могат да бъдат пренасочени към други държавни дейности. Като например спасители в планините или на гранично пропускателните пунктове. Ако все пак на тези “умни глави” са им непотребни да им бяха дали шанс да бъдат осиновени.

Все пак през техния кратък живот те са работили и са се грижили за нашите граници и много хора биха отворили и домовете си и сърцата си за тях! Отново в нашата държава от ръководни дебелоглави чиновници назначени заради подкупност или подмазвачество се вземат напълно нелепи и необратими решения. Трябва спешна намеса! “На ти с природата” призовават да помогнем и спасим тези които все още са останали живи! А те всеки момент могат да се сбогуват с живота си!

 

Проверката показа:

От Гранична полиция съобщиха за NOVA, че новината е недостоверна. Казаха също, че има случаи, в които кучета да излизат от системата, когато навършат определена възраст и не мога да изпъляват задълженията си, но въпреки това те не се изпращат на евтаназия, а продължават да бъдат отглеждани от служители на Гранична полиция.