Директорът на полицията определя момичето като „една изумителна млада жена, която е показала изключителна сила и смелост"

През изминалата седмица фермер в щата Минесота тъкмо излизал от камиона си, когато нещо в далечината в полето привлякло вниманието му.

Тъй като първоначално обектът е на няколкостотин метра, мъжът решава, че е елен, но когато се приближава вижда, че това всъщност е момиче. Тийнейджърка, без обувки и панталони и цялата мокра.

Той веднага разпознава лицето ѝ. Постери с нейния лик и зов за помощ да бъде открита били разлепени навсякъде из региона около Александрия, Минесота, от повече от месец.

След като тийнейджърката потвърждава, че е момичето от постерите, фермерът се обажда на полицията, пише "Уошингтън Поуст".

Цели 29 дни момичето е държано в плен в подвижна къща. То било завързано със свински опашки, заплашвано с оръжия, насилствено дрогирано и многократно изнасилвано от тримата си похитители, съобщава местната полиция.

В първия и единствен път от почти месец, когато 15-годишното момиче е оставено само, то успява да избяга. За да открие помощ преплува цяло езеро и тича през полето, докато не среща фермера, който се обажда в полицията.

След близо месец на отчаяно търсене на тийнейджърката, тя най-накрая е върната при майка ѝ, съобщава директорът на полицията в Александрия, Минесота, Ричард Уифълс.

Томас Баркър, 32 г., Джошуа Холби, 31 г. и Стивън Пауърс, 20 г. Срещу тримата са повдигнати обвинения за сексуално посегателство и нападение от висока степен.

Обвиняемите са изправени пред съд миналия четвъртък, а разследването по случая продължава.

Около 22:30 Томас Баркър, който е познат на семейството, отдалечава момичето от дома му, твърдят от полицията. Баркър е баща на приятел на тийнейджърката, пише Асошиейтед прес. Точно това е и причината тя да му се довери.

Мъжът я моли да дойде с него, за да му помогне да разговаря със сина си, с който били скарани. Тя се съгласява и тръгва с него, но си забравя телефона, разказва „Стар Трибюн“.

След като се качва в колата му, кошмарът ѝ започва.

Самоличността на тийнейджърката е известна на полицията, но за нейна сигурност тя остава анонимна. Директорът на полицията определя момичето като „една изумителна млада жена, която е показала изключителна сила и смелост“.