Всички обвинения срещу приятелката на Падок са свалени

Терористичната организация Ислямска държава пое отговорността за стрелбата в Лас Вегас, при която загинаха най-малко 50 души и бяха ранени над 400, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Нападението в Лас Вегас беше извършено от войник на Ислямска държава и в отговор на призива да се нападат държавите от коалицията", заяви пропагандната агенция Амак на джихадистката групировка, визирайки водената от САЩ коалиция за борба с Ислямска държава.

"Нападателят от Лас Вегас прие исляма преди няколко месеца", добавя Амак.Жената, задържана във връзка със стрелбата в Лас Вегас, е австралийка, предаде ДПА. Смята се, че тя е била приятелка на 64-годишния Стивън Падок, извършил нападение срещу кънтри концерт в Лас Вегас. Тя е на 62 години и се е преместила в САЩ преди около 20 години.

Всички обвинения срещу приятелката на Падок са свалени. Самият той не е бил познат на полицията и не е нарушавал закона, с изключение на дребни нарушения на правилата за движение, предаде ТАСС.

По последни данни Падък е родом от селището Мъскийт в щата Невада, намиращо се на около 140 км североизточно от Лас Вегас, съобщава ДПА.

Двама висши американски служители казват, че няма доказателства, че стрелецът е свързан с каквато и да е международна терористична група, предаде Ройтерс.

Както писахме по-рано пропагандно видео от „Ислямска държава“, което е публикувано през май, предупреждава за терористична атака на бул. Лас Вегас Стрип. Във видеото, терористичната организация призовава за мъж, готов да прегази "неверниците", които не проповядват исляма, или да нападне с нож хора във Вегас, пише "Дейли Мейл".