Възпитателката е уволнена дисциплинарно

 

Скандален запис от детска градина в Русе бе излъчен от „Господари на ефира“. В него се чува репликата от учителка към дете: „Да ти изтече кръвта, пукни!“.
Записващото устройство е сложено на дете от детска градина „Червената шапчица“ в Русе от родителите, а записаната „възпитателка“ се казва Милена Иванова.До това се стигнало, след като детето се оплакало, че възпитателката го е ударила с юмрук, а на друго е забила нокти в главата му.

Майката на удареното с юмрук дете обяснява, че след това в рамките на няколко седмици на детето всеки ден му е текла кръв от носа, а когато го завели на лекар, той казал, че то е стресирано и това е причината.

Записаните реплики на учителката Милена Иванова към децата са потресаващи. „Обличай се и лягай. Обувай долнище и лягай“, крещи възпитателката, а когато детето отговаря, че няма, тя му казва: „Ти и мозък нямаш, ама няма да коментираме“.

Следват: „Коце, майка ти няма да ме уплаши“, „Безмозъчни същества“, „Да не те стресирам ей сега“, „Блузата виж каква е мръсна. И-у-у, гадост и зараза. Какво са смееш, де, ще ме заразиш от нещо. Обличай си мръсната блуза“ и „Само да ти потече кръв, няма да те погледна! Да ти изтече кръвта, пукни!„.

Възпитателката е уволнена дисциплинарно, а според директорката на детската градина тя е признала пред нея за обидите към децата.

Родителите обаче все още не са спокойни за децата си и настояват в детската градина да се сложат камери.

За същото настоява и Инициативен комитет на родители от цялата страна след серия подобни разкрития в последните месеци. Искане за това беше внесено и в парламента, подкрепено с подписите на 10 000 родители.