Един от служителите е с разцепена глава

На косъм се е разминала кървава трагедия край курортния град Баня снощи. Както първо Карлово ТВ съобщи, тълпа от роми е нападнала и пребила зверски 7 служители на Горско стопанство Хисар. Трима от тях са сериозно пострадали. 34-годишният Иван Цъцаров е със счупена ръка.

От университетска болница "Свети Георги" в Пловдив съобщиха за Карлово ТВ, че другият пострадал-Иво Бадов, е с гръдно-коремна травма, но за щастие няма вътрешни разкъсвания. Младият мъж има счупена челюст и разкъсно-контузна рана на главата. Той е в тежко състояние, но няма опасност за живота му.

Пострадал е и още един служител, който е с разцепена глава. Кметът на Баня Стамен Гешев коментира, че в махалата 80% от къщите са незаконни, проблем създават и многото нерегистрирани каруци, които се движат денонощно. Камерата на Карлово ТВ влезе в ромския квартал, за да чуе и мнението на хора от малцинството. Техните коментари ще оставим без описание, ясно се чуват и виждат във видеото...

Пред Карлово ТВ шефът на горското в Хисар Добрин Иванов съобщи, че многократно негови служители залавят роми, които крадат дърва, но за първи път стават обект на такова безпрецедентно и нагло нападение.

В момента текат разпити на служителите на горското в полицията в Карлово. Единият от служителите, участвали в снощния екшън, казва, че всичко е било ужасяващо и, че всеки момент е можело да се случи огромна трагедия. Както първо Карлово ТВ съобщи, горски от Хисар са причакали на пътя няколко каруци с роми, които превозвали откраднати дърва.

След като били спрени за проверка, една от каруците блъснала един от автомобилите на служителите и избягала. Малко след това избягалите роми се върнали с тълпа свои съмишленици. Те били въоръжени с колове и камъни и нападнали органите на реда.

В момента махалата в Баня е окупирана от полиция и жандармерия, не може и пиле да хвръкне. Трима души са арестувани, съобщиха от прокуратурата в Карлово. Държавното обвинение се захвана със скандалния случай, образувано е досъдебно производство. От там поясниха, че пострадалите служители са четирима. Издирват се още съпричастните към това престъпление.

В хода на провежданата мащабна акция е установено, че в множество къщи в кв. „Стряма“ в Баня, се съхранява незаконно добит дървен материал, за което са извършени претърсвания и изземвания и са образувани досъдебни производства за незаконно съхранение на незаконно добит от другиго дървен материал. Разследването продължава.