По думите на Терзиева много от водоснабдителните съоръжения са остарели

„65% е средната загуба на вода в страната”. Това заяви регионалният министър Десислава Терзиева по време на срещата на бизнеса с правителството, информира БГНЕС.


По думите на Терзиева много от водоснабдителните съоръжения са остарели, а възстановяването им изисква голям обем инвестиции.


Регионалният министър подчерта и усилията, които се полагат в строежа на магистрали и язовири. Очаква се започването на строителството на язовирите Пловдивци и Луда Яна, както и да се извърши рехабилитация на язовир „Студена”, където предстои изграждането и на пречиствателна станция.


Близо 50 милиона лева трябва да бъдат изхарчени за възстановяване на републиканската пътна мрежа, която се намира в тежко състояние.


„Основните ни задачи през следващите месеци са свързани с това изцяло да завършим автомагистрала „Марица”, участъка на магистрала „Струма” от Сандански до Кулата, околния път на Враца и първия участък от Западната дъга на Софийския околовръстен път. В изпълнение на тези проекти в края на годината ще имаме 90 километра чисто нова републиканска пътна мрежа”, обяви министър Терзиева.


По думите й стойността на сключените договори по ОП „Регионално развитие” към момента са за над 3 милиарда лева, което е близо 78% от бюджета на програмата.