Според магистратите той може да се укрие или да извърши друго престъпление

 

Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение, постановена от Софийския градски съд "задържане под стража" на руския бизнесмен Герман Костин. Той остава окончателно в ареста, а мярката не подлежи на обжалване. Костин е обвинен в убийството на 5-годишния Никита, чието тяло бе открито в куфар край софийското село Пасарел.

 

Според магистратите престъплението, в което е обвинен Костин, е тежко умишлено престъпление и предвид многото му адреси и самоличности, той може да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Герман отрече отправените му престъпления категорично пред съда, а неговият адвокат Капка Гергинова смята, че има съществени пропуски в доказателствения материал и в изготвената петорна и ДНК-експертиза. Според нея разпечатките от мобилните телефони, както и от мобилните камери на Агенция "Пътна инфраструктура", които са засекли колата на Герман край Пасарел в периода, за който се счита, че е извършено убийството - 8-10 февруари, също не са съществено доказателство.

 

Припомняме, че Костин е обвинен в убийството на 5-годишния Никита Леонтиев. Детето беше намерено мъртво в куфар на 20 март в язовир до Пасарел. Той бе задържан и обвинен, след като излязоха резултатите от ДНК-експертиза на хавлиената кърпа, с която било увито детето. По нея са открити биологични следи от него.

 

Две седмици преди да бъде намерен малкият Никита в куфар край Пасарел, бяха открити части от тялото на неговата майка край Приморско. До момента към Герман не е отправено обвинение за нейното убийство, както няма и задържан за убийството на Ана Леонтиева.