При нападенията, за които отговорност пое ИДИЛ, бяха убити 130 души

Властите в Белгия повдигнаха обвинения на още един заподозрян за атаките в Париж от 13 ноември, с което техният брой става девет души. При нападенията, за които отговорност пое ИДИЛ, бяха убити 130 души.

 

В началото на декември френските следователи идентифицира трети терорист, участвал в атаката в концертната зала „Батаклан” на 13 ноември. Според френския вестник  "Le Parisien" името му е Фуед Мохамед–Агад. Той е пътувал до Сирия през 2013 година с осем свои приятели, двама от които са били убити при сражения там.

 

 

Междувременно стана ясно, че Абделхамид Абаауд, който е смятан за главен организатор на парижките атентати, е ръководил от Атина джихадистката група, разбита в началото на годината в белгийския град Вервие. През януари гръцката полиция е направила неуспешен опит да го залови.

 

В нощта на 13 ноември Фуед Агад и по-рано идентифицираните Исмаил Мустафа и  Сами Амимур откриха огън по присъстващите в зала "Батаклан" и причиниха смъртта на 89 души. Впоследствие те се самовзривиха. Общо 130 души загинаха при атентатите, окървавили Париж. 

 

Припомнете си още по темата: