Тези, които искат в българския парламент да има обединено ляво представителство, трябва да гласуват за БСП, добави той

Тези, които искат в българския парламент да има обединено ляво представителство, трябва да гласуват за БСП.  Ние от първия ден казваме, че искаме да се обединим около идеи, политики и действия в името на българските граждани. От другата страна, от Ваня Григорова, от Левицата получаваме: „дайте ни места в листите”. Когато на 1 май поканихме всички леви хора да се обединим, те казаха, че е много късно, а листите ни били вече подредени. Тоест Ваня Григорова, Мая Манолова, Левицата ги интересуват единствено водачески места в листите. Тях не ги интересуват, проблемите на работещите. Това коментира в ефира на „Събуди се” Георги Свиленски от БСП.

Той добави, че БСП е показала, че може да води разговори с всички партии. „Когато имаме срещу нас хора, които не мислят за българските граждани, а да са добре представени пред евроатлантическите си партньори, този разговор спира. След като сложим програмите на масата и видим около какво може да се обединим, ще излязат и партньорите, ако има такива”, каза той.

Свиленски подчерта, че с ГЕРБ няма как да влязат в коалиция и съвместно управление. „Ние 13-години се борим с модела "Борисов", който трябва да бъде разграден. За съжаление ПП, които влязоха с тази идея в политиката, се коалираха с ГЕРБ веднага, след като имаха възможност. Това с кога ще управляваме, ще го решат българските избиратели”, добави още Георги Свиленски.

Целия разговор гледайте във видеото

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase