Мнението на вносителя на предложението и хората от квартал "Столипиново"

 

„Не е редно да си заравяме главата в пясъка, при положение че на 30 км от Пловдив има доказани хора, които са приобщени към радикалния ислямизъм. В Пловдив знаем, че е най-голямото гето на Балканите, така че е нормално да има такава потенциална опасност. Наредбата забранява носенето на бурки, хиджаб”, обясни за „Здравей, България” общинският съветник от Патриотичния фронт Александър Сиди, който внесе предложение да се забрани носенето на бурки в Пловдив.

Още по темата


Според вносителя на предложението кв. „Столипиново” в Пловдив е един от потенциално опасните райони. Причината - почти целият квартал изповядва ислям.


„Нашите жени носят само забрадки, не и бурки”, възроптаха хората от квартала.


„Наредбата забранява носенето на дрехи и аксесоари, които закриват лицето. Трябва да го направим превантивно, преди да се появи този проблем. Най-добрата санкция е една финансова санкция. Предложили сме глоба до 500 лв. за първо провинение и до 1000 лв. за второ нарушение. Почти сме убедени, че това предложение ще мине на 17 май в общинския съвет”, добави вносителят на предложението Александър Сиди.

 

Междувременно ВМРО поиска забрана за носенето на бурки и на територията на област Шумен, съобщи Дарик радио - Шумен. Предложение за това внесе като докладна записка за редовната майска сесия на местния парламент Деaн Станчев, общински съветник от ВМРО-Шумен.