Застрашават го до 10 години затвор и глоба


До 10 години затвор грозят полицай от Харманли, взел подкуп от един и същ шофьор два пъти за една нощ. Сумата е 70 лева, а шофьорът ще се отърве, тъй като е издал служителя на реда.

 

Късно през нощта двама мъже от село Българин тръгнали към Харманли на пазар. Шофьорът бил без книжка и почерпен.


 
Двамата мъже обаче нямали късмет. В района на главен път Е-80 ги спрял полицейски патрул. Нередностите били констатирани, но полицаите нямали право да санкционират по Закона за движение по пътищата. Вместо да се обади на дежурния в полицейското управление, който да изпрати други униформени, старши полицаят си поискал 50 лева.

Още по темата

 
„След получаването на тази сума той разпорежда водачът, спътникът му и автомобилът да напусне незабавно град Харманли”, обясни наблюдаващият прокурор Валентина Радева.

 

Указанието обаче не било спазено. Автомобилът не направил обратен завой и двамата отишли на пазар. Шофьорът бил взел пари на заем, за да напазарува и след като си бил платил подкупа, решил, че може да си позволи да посети магазина.


 
Малко по-късно колата била настигната на същия булевард, от същия патрул и случката се повторила, почти по същия начин.


 
„При тази втора среща полицейският служител получава като подкуп втора сума в размер на 20 лева и позволява автомобилът да отпътува от града безпрепятствено, като отново не уведомява оперативния дежурен за тази проверка”, обясни прокурор Валентина Радева.

 

Пияният шофьор без книжка обаче решил, че е платил повече, отколкото трябва и подал сигнал на тел. 112. След дисциплинарно разследване подкупният полицай е отстранен от работа и предаден на прокуратурата.


 
Шофьорът няма повдигнато обвинение и днес го нямаше в селото.