Битова свада или гангстерска война - двете тези предизвикаха скандал

Битова свада или гангстерска война - двете тези предизвикаха скандал и обвинения между доскорошни партньори. Атанас Атанасов от ДСБ отправи тежки обвинения срещу вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Бившият шеф на вътрешната комисия в парламента обвини Бъчварова, че е имало политически чадър над Митьо Очите. Освен това тя прикривала полицейски шефове, въпреки данните за злоупотреби от тяхна страна. 

По темата

Атанасов обвини Румяна Бъчварова, че е само лице на МВР, а фактическото му управление е в ръцете на премиера Борисов. Очевидно Бъчварова се засегна от всички обвинения спрямо нея и премиера и се закани да предприеме мерки.

За полицейски или политически чадър над Митьо Очите се заговори минути, след като той беше покосен от куршумите.

Не стана ясно какви са провиненията на шефа на столичната полиция, за които заговори Атанасов.

„Известно е, че групировката на Митьо Очите има полицейски чадър в района. Най-вероятно полицията са разчитали той утвърди тотален контрол върху курорта и това за тях е едно спокойствие, защото една силова групировка контролира процеса. Ето това е срастването на престъпния свят с властта”, заяви Атанасов тази сутрин в „Здравей, България”.

„На клюките, които разпространява г-н Атанасов, аз не обръщам внимание”, заяви от своя страна Румяна Бъчварова.

После обвиненията в клюкарстване преминаха в обвинения в лъжи. Атанасов заяви, че премиерът Бойко Борисов и Румяна Бъчварова са били в Бургас на среща с Валентин Златев в деня на престрелката. Бъчварова отрече и обеща свидетели. Името на Валентин Златев се появи и в друг сюжет.

„Главният секретар на МВР Георги Костов, който напоследък се е превърнал в криминален коментатор, е назначение благодарение на добрата си връзка с Валентин Златев”, заяви Атанасов.

Накрая дойде ред на емоциите.

„Подразнен съм от поведението на Борисов, който е заприличал на палячо”, каза Атанас Атанасов.

„Толкова лъжи бяха изречени, че мисля, че е срам за всички нас. Цели да оклевети мен и премиерът, за което вероятно ще има съответните мерки”, коментира вътрешният министър.

Ще се стигне ли до съд, министър Бъчварова тепърва ще решава.