Серия от фотографии, публикувани в социалните мрежи, показа как манията може и да спасява животи

Първи катастрофи в София, заради преследване на покемони. Играта, която набира все по-голяма популчрност, вече е причина за два инцидента. Затова от КАТ настояват за сериозен скок в размера на глобите за шофьорите.

По темата

Истинският покемон ловец,оказва се, е готов на всичко. Клипчета в мрежата показват, че вманиачените по играта нахлуват с взлом в чужда собственост, излагат се в ефир, падат в езера или пък в храстите…

Покемон ловец без рана не може разказва и показва 14-годишната Ади. С приятелката й Анжи прекарват по 10 часа на ден пред НДК в лов на виртуални човечета. 

Счупен телефон и счупен нос са най-малкото, с което можете да се разминете. На пътя обаче нещата загрубяват. Особено за един американски младеж, който, залисан в лова на виртуални човечета, пропуска да види патрулна кола на полицията. И се блъска в нея...

Подобни инциденти вече са факт и у нас. За щастие – в по-лека форма и без щети. И двата пъти - на кръстовище. Виновни са покемоните. И телефоните.

От КАТ напомнят - 60% от пътните произшествия стават заради шофьори, които се разсейват – нерядко – с телефон и таблет.

А професионалистите в лова на виртуални човечета съветват: ако поискаме да хванем някой покемон, просто да отбием колата.

Освен да бъдат опасни обаче, покемоните могат и да спасяват животи. В Интернет бяха публикувани снимки, които развълнуваха милиони. Те показват сирийски деца, които държат в ръцете си покемони. Серията от  фотографии призовава света да намери децата в опустошената Сирия и да ги спаси.