Те се обявиха и за радар на всеки 50 км по магистралите

„Исканията не са само за нас, мотористите. Исканията са по принцип за всички граждани на България, защото не само мотористи загиват по този нелеп начин на пътя. Загиват пешеходци, велосипедисти. Искаме двата месеца от годината, които са изключително натоварени като трафик и има предпоставки за доста пътни инциденти, държавата да отдели средства за патрули с радари, които да се разположат през 50-60 километра един от друг. И пътните полицаи да имат правото да налагат глоби на място, както е в другите държави”, каза Сергей, един от тримата най-близки приятели на загиналото семейство по пътя за Калотина.

По темата

Припомняме, че малко след 5 часа сутринта в неделя, на моста край Драгоман мъж и жена пътуват с мотор със софийска регистрация към Калотина. Срещу тях изскача автомобил с германски номер, управляван от турски гражданин. Колата връхлита в насрещното, блъска мотора толкова силно, че на място загиват и мъжът, и жената.

Решението на съда да пусне шофьора под домашен арест предизвика недоволството на десетки рокери, които се събраха пред Съдебната палата с искане за справедливост. Мотористите искат максимално строго наказание за виновника, както и мерки за по-малко катастрофи.

„Едни наши добри приятели си заминаха по възможно най-нелепия начин”, каза Георги.

„Много хора загиват на пътя заради засиления трафик и това, че карат преуморени”, коментира Юри, приятел на блъснатото семейство.

Повече по темата гледайте във видеото.