Първоначалният план бе за едно продължение преди въображението на режисьора да се развихри

Режисьорът на филма „Аватар”, който разби боксофис класациите преди седем години, Джеймс Камерън призна, че се е увлякъл с писането на сценария за още четири части на касовата лента

По темата

Спечелилият „Оскар” сценарист и режисьор на „Титаник” и „Терминатор” заяви, че от 20th Century Fox са „много щастливи” от идеите му, въпреки че първоначално са дали зелена светлина само на едно продължение. „Аватар” 2, 3, 4 и 5 обаче може да се окажат много скъпа грешка за филмовата компания, ако бъдат провал.

"Първоначално историята за „Аватар” трябваше да бъде трилогия, но аз и моите сценаристи се поувлякохме. Всъщност това, което се получи, е че първото продължение се клонира и стана два филма, така че сега са четири части. От студиото са много доволни, защото имат възможност да направят повече пари, но така и се харчат повече пари”, каза Камерън.

"Аватар 2” е планиран да излезе по кината през декември 2018 г., „Аватар 3” през декември 2020 г., „Аватар 4” през декември 2022 г., а „Аватар 5” – през декември 2023 г.

Преставате си, че заменяте Коледа с „Аватар” и ще ви стане ясно…

Припомняме, че „Аватар” излезе през 2009 г. и бързо се превърна в най-касовия филм на всички времена, след като натрупа 2,8 милиарда долара приходи. Голяма част на успеха му се дължи на 3D технологията.

"Очевидно е, че очакванията ще са много високи за следващите филми, особено към „Аватар 2", така че трябва да го направим добре, за да нямаме главоболия за в бъдеще”, каза още режисьорът.

Автор: Десислава Димова