Каква е причината?

Фатални инциденти на морето край Царево на два близки плажа. Въпреки натоварения сезон, спешна помощ там разполага само с един екип. Така линейката е закъсняла с около час и половина за единия сигнал, завършил трагично, твърдят свидетелите. 

Инцидент първи - плаж Оазис в 10:30 часа. На 65-годишен мъж му става лошо, викат линейка и тя отива на място.

40 минути по-късно. Нестинарка - друг плаж в Царево. А ситуацията почти се повтаря.

По темата

„Той не се удави. Прилоша му и падна и си глътна езика. Изкарахме го, започна да диша, поиска да става”, разказа спасителят Илия. 

„Възстанови се почти. Дишаше си нормално. Опитваше се да стане. Викаме му да чака и да лежи спокойно”, добавя спасителят Никола. 

„След 30 минути линейката я нямаше и той пак си глътна езика. Изкарахме го, ама повече не дишаше. Направихме му сърдечен масаж, но не дишаше и започна да посинява и умря”, добави спасителят Илия. 

„Чакахме линейка час и нещо. Дойде да констатира смъртта”, оплака се синът на починалия – Красимир Ников. 

„Опрадвадат се че имало други случаи и отклонили линейката. Пет пъти се обаждахме, а те все повтаряха, че са тръгнали”, казва съпругата на починалия. 

От спешния екип в Царево твърдят, че линейка не е успяла да стигне навреме, защото в този момент медиците са били заети. 

От Министерството на здравеопазването също направиха проверка по случая. Те са категорични, че в този момент свободен екип не е имало. А по техни данни медиците са се забавили с 43 минути. 

Репортер: Владислава Тричкова