Преди да го хванат, той потрошил две патрулки и се блъснал в автобус

По темата

След опасно преследване в столицата - полицаите задържаха сериен автокрадец. По време на гонката неговият съучастник е успял да избяга и все още се издирва.

Преследването е продължило от Околовръстното до Ботевградско шосе. Шест полицейски екипа се включили в гонката, която приключи с катастрофа. Единият престъпник е заловен, след като потрошил два патрулни автомобила, една частна кола и автобус на „Български пощи“. При катастрофите пострадали няма. А до гонката се стигнало, след като софиянец подал сигнал, че е станал свидетел как крадат джипа му.

Автокрадецът се казва Лъчезар и е от село Негован. Задържан е с краден джип BMW X5. Униформените са имали информация, че Лъчезар готви удар и са му направили засада, за да го заловят на местопрестъплението. Той обаче оказал яростна съпротива. Засега няма данни за сериозно пострадали полицаи. Лъчезар е задържан многократно, отново за кражба на автомобили. Има криминални регистрации и за наркотици.

Джипът има джипиес аларма, свързана с полицшята. За удара крадците избират  точно времито, когато се сменят патрулите. По думите на собственика на колата, блокират и вратата на блока му, за да не може да тръгне след тях.

„Видях ги и двамата”, разказва собственикът на джипа Спас Крушков.

Полицията успява да спре автомобила на Ботеивградско шосе, при изхода на София. Гонитбата завършва с две ударени полицейски коли и пострадал полицай. Шофиралият джипа успява да избяга. Другият крадец е задържан. И двавата са с дебели досиета.

Репортери: Десислава Георгиева, Рада БогдановаДо обяд движението по бул. „Ботевградско шосе” при караулката на изхода от София беше затруднено.