Тя е настанена в болница със сериозни наранявания

Отново насилие над лекар. Двама мъже пребиха лекарка и охранител в отделението за Спешна помощ на болницата в Пазарджик. 

По темата

Инцидентът е станал в четвъртък около 12.00 часа. Заради сериозните наранявания д-р Гергана Анчева е настанена в отделението по неврохирургия на болницата, а охранителят е освободен за домашно лечение.

Нападението е извършено от баща и син от Белово. Те са докарали мъж, който пострадал при катастрофа. Когато медиците се опитали да го прехвърлят от носилка в носилка, мъжете нападнали охранителя и го попитали защо не действа бързо. След това с юмруци синът, който е на 18 години, се нахвърлил и върху дежурната лекарка.

„Мъжът започна да псува и да бъде арогантен. При повикването на полицията получих удар. След това охраната се намеси, съответно и той пострада. Не очаквах, че така ще ме нападне, защото с нищо не съм го предизвикала”, разказа д-р Анчева.

Полицията е задържала само сина, защото баща му не нанасял удари. Прокуратурата в Пазарджик съобщи, че е образувано бързо производство по случая. Предстои на младежа да му бъде повдигнато обвинение и мярката му за задържане да бъде продължена за срок от 72 часа.

Междувременно лекарите в Пазарджик излязоха на символичен протест пред болницата заради поредния брутален случай на насилие над медици.  

Те настояват трудът им да бъде ценен, а професията им уважавана. Същото, макар и от болничното легло, иска и пострадалата доктор Анчева. За пребитата лекарка обаче случаят е прелял чашата на търпението и тя е решила, че няма да остане на работа.

Репортер: Благой Бекриев