И при двата лагера предизборната кампания вече се води на няколко фронта

Пет дни преди президентските избори в Съединените щати позициите на двамата кандидати са почти изравнени. Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп използват всяка възможност, за да спечелят повече гласове. И при двата лагера предизборната кампания вече се води на няколко фронта, с помощта на близки, роднини и даже доскорошни съперници.

По темата

Всяка една дума и всеки жест на двамата кандидати за Белия дом може да наклони везните в една или друга посока. Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп много добре знаят това и не пестят усилия в последната права до изборите.

Основното внимание в четвъртък беше насочена в два много важни за изборите щати – Флорида и Северна Каролина, където изоставащият доскоро Тръмп се радва на все повече популярност. И двамата залагат вече на познати лица за спечелване на повече подкрепа. В кампанията на Клинтън се включи активно самият Барак Обама.

„Тя ме направи по-добър президент, тя разбира от политика. Тя знае как функционира светът”, каза президентът на САЩ Барак Обама.

Сериозна подкрепа за Хилъри Клинтън даде и доскорошният ѝ съперник Бърни Сандърс.

Подкрепата си за кандидата на републиканците даде и съперникът на Тръмп от първичните избори Тед Круз. Предизборната кампания в четвъртък обаче беше белязана най-вече от появата на една жена, която напоследък остана встрани от медийното внимание – съпругата на Доналд Тръмп.

„Той не може повече да седи и да гледа какво става в нашата страна. Така започна тази кампания, това движение”, заяви Мелания Тръмп.

Това беше първата ѝ поява на предизборно събитие, след като през юли предизвика скандал с реч, копирана частично от първата дама Мишел Обама.